matcon
תמונות | כל המתכונים | 2 מבקרים


 מאפים
 :: גרוייז
 :: טרפאש
 :: מעמול
 :: כאעכ
 :: גרן ר'זאל
 :: עוגיות בוטנים
 :: קורנה צבעוני -קונוסים
 :: מקרוד
 :: מסאפן-קנדילה
 :: פדוואלוס
 :: קלסונס
 :: עוגת תפוזים בסיר פלא
 :: עוגיות מיוחדות
 :: חרינגו
 :: סיגרים מתוקים
 :: משמנה
 :: עוגת אלף הדפים
 :: מופלטה
 :: סופגניות-אלספנז
 :: מציות מתוקות- אלרייף
 :: עוגיות ביתיות
 :: שבקייה
 :: מאפה מקרדת
 :: עוגיות מלוחות
 :: עוגת סולת
 :: עוגיות- רחה- מכונה
 :: עוגיות קוקוס
 :: אל גריבה – משקדים
 :: יו - יו - עוגיות מסורתיות
 :: עוגיות אגוזים

 מתוקים
 :: עוגיות קוקוס
 :: אלמעז'ון דטרונז'
 :: ריבת תות
 :: תפוח בסוכר
 :: חבוש בדבש
 :: ריבת פומלות
 :: ריבת חצילים
 :: ריבת גזר
 :: מרוזיה
 :: ריבות למיניהן
 :: ג'אבן- נוגט
 :: מרנג עם אגוזים
 :: ריבת תפוזים-למעזו'ן דלים
 :: מרציפן
 :: שקדים מסוכרים
 :: חרוסת

 מנות ראשונות
 :: סולדה
 :: זמייטה
 :: ת'מראה דל'- ח'מס
 :: עדשים- תשעה באב
 :: פסטלה
 :: פסטיליה דלידאם
 :: אפונה עם ביצים
 :: שקשוקה חריף
 :: סיגרים ופאסטלים
 :: אל מחאמאר
 :: מעאודה
 :: זיתים ברוטב עגבניות
 :: טאנזיה

 סלטים
 :: עגבניות בפלפל
 :: חצילים
 :: סאלאדה די באטטה
 :: סלט גזר
 :: זיתים שחורים בתפוזים
 :: סלט עלי סלק - מנגולד
 :: חצילים מטוגנים בתחמיץ
 :: חציל אדום
 ::  עגבניות ולימון כבוש
 :: סלט שומר וסלט ברבה
 :: מטבוחה
 :: זעלוק -חצילים
 :: סחוק מרוקני ועריסה
 :: סלטא משוויא

 חלבי
 :: ברקוקש
 :: אורז חלבי

 המטבח המרוקני
 :: לקראת ראש השנה
 :: ראש השנה
 :: סלטים במטבח המרוקני
 :: הקוסקוס במטבח המרוקני
 :: הדגים במטבח המרוקני
 :: טאז'ין
 :: מרקים במטבח המרוקני
 :: טקס התה
 :: תבליני המטבח המרוקני
 :: Hacked By Elakos

 קוסקוס
 :: אמפוואר
 :: ברקקוש
 :: הכנת גרגירי הקוסקוס
 :: מרק לקוסקוס

 עוד ברשת

 
   
    
 

 חיפוש מתכון
  

  דג מרוקאי
 
דגים מבושלים

...מתכון נוסף של דגים מרוקאים בנוסח אחר

wan an

חומרים הדרושים:
3
דגים –- בגודל של מושט או לפי מס סועדים. לחתוך לחתיכות רחבות.
אפשר כמובן מקרפיון או מכל דג שאתם אוהבים  ומיועד לבישול. לפזר מלח ולהחזיק במקרר ליום עם מלח. או לפחות לשעה עם המלח- לשטוף היטב.
להכין שכבה של- כ 3 תפו"א בינוניים קלופים ופרוסים לפרוסות של כ- 1 סמ" וחצי.
פרוסות גזר, לימון כבוש יש לחתוך לחתיכות קטנות, כחופן או שניים , גרגרי חומוס שהושרו לילה קודם או מקופסא לעצלנים.
פלפל אדום, כמו  גמבה, לחתוך לחצי לאורכו, ושוב לחצי, כך יש כ 4 חלקים לשטח אותם .
הרבה שום גם כתוש וגם סתם מקולף מפוזר בתחתית ובין חתיכות הדג.
הרבה פטרוזיליה וכוסברה קצוצה דק.

לפזר מעט מעל הירקות לפני הנחת הדג.

 והשאר הרבה לפזר מעל הדג, אחרי שפיזרנו קודם את  התבלינים מעל שייצמדו לעורו של הדג.
1
כף  פפריקה  מתוקה איכותית  1 כפית פפריקה חריפה אם רוצים חריף, אפשר יותר.
פלפלים חריפים יבשים או טריים אדומים.
אם יבשים יש להשרותם קודם במים חמימים  ללא העוקץ  אם רוצים חריף מאד , או עם העוקץ .
1
כוס שמן רגיל.- שלתוכו נערבב את שני סוגי הפפריקה  ליצירת שמן אדום.
בינתיים,  לפני הבישול יש להכין את השמן האדום  שבלעדיו שום אוכל מרוקאי לא יקרא מרוקאי..
בכוס להכניס פפריקה למלא שמן  לערבב היטב     

ולתת לנוח כדי שהצבע האדום יתחזק.
 
אופן ההכנה:
אני מניחה פרוסות תפוחי אדמה, בין לבין גזר .מעל  וביניהם שומים, אפשר גם על קליפתם שנותנים להם מכה בעלי  של מכתש. פלפלים שנפרסו כדי שישכבו ללא בליטות,  ביניהם לפזר את החומוס, הכל צריך להיות מתחת לדג.
על זה לסדר את הדג יפה ועור יהיה בצד העליון.
על הדג לפזר אבקת כורכום. ופפריקה מתוקה. מעט מלח. 

 לקצוץ פטרוסיליה וכוסברה לפזר מעל בנדיבות.
למלא מים בזהירות מהצד כדי לא לשטוף את התיבול מעל הדג, למלא מים עד שכמעט מגיע לעור של הדג,  צריך להיות פחות שלא יציף את התיבול.
וכך מכוסה ועל להבה גבוהה לתת רתיחה טובה.

 כשרותח להחליש מעט לבשל מכוסה כ10 דקות 

 ולהוריד מכסה. מכאן זה יתבשל לאורך כל הזמן ללא מכסה.
וכך ממשכים את הבישול כשהדג על אש בינונית,  לא רתיחה חזקה, אך יש ביעבוע כל הזמן.  כרבע שעה אחרי תחילת הבישול, יש להוסיף  מחצית מתערובת השמן. כשדואגים כל הזמן לערבב את הרוטב על ידי הרמת הסיר באוויר

 וסיבובו מצד לצד. ומדי פעם להטות את הסיר

 הצידה לקחת מהרוטב בעזרת כף ולצקת מהרוטב

 על הדג מלמעלה לטעום כל הזמן ולתקן מליחות .

אין לגעת בדג מלמעלה כדי שכל התיבול יישאר

  דבוק לבשר הדג. יותר ליופי. כי את הטעם הוא

מקבל מהבישול הממושך ברוטב.
וכך לבשל על אש בינונית עד שהמים מצטמצמים

 לשליש.  מבשלים על אש נמוכה עם דיסק  מבודד

 למטה . זה יוצר בישול אטי יותר וימנע חריכה,

אך ייתן אפקט  של צלייה. יש לקחת מדי פעם

מהרוטב ולצקת מעל הדג.
אם רוצים הרבה רוטב, אפשר לסיים את הבישול

 בשלב זה. ואם לא רוצים הרבה רוטב, יש להמשיך

את הבישול האטי, עד להתאיידות הנוזלים ומה

שנקבל בתחתית זה השמן. האפשט הוא של צלייה.

 עם טעם מדהים. ויש אפילו מונח לתאר את צורת

הבישול הזו. במרוקאית.= תקילייא, כלאמר צלייה.
ישנה חשיבות מרובה, ליציקת הרוטב מעל במשך הבישול.
זה מאפשר לדג להמשיך לספוג רוטב למרות שכבר לא טובל בו.
הגשה:
אצלנו זה מוגש בטמפרטורת החדר.
עם הרבה לחם טרי ,וביתי.
והדג הזה משום מה בעיניי טעים יותר ביום ששי ושבת,

אולי משום שהוכן במיוחד לכבוד שבת.
וביתר ימות השבוע אכלו דג באופן בישול אחר.

                                                         בתאבון

  

 

[05.08.2004 13:37 - couscous]

 להדפסה שלח לחבר הגיבו

 
 בשר
 :: בשר עגל בערמונים
 :: לשון
 :: צלי כתף
 :: כְלִיע
 :: תבשיל כבש מתוק
 :: כפיתת חלואת
 :: קציצות מטוגנות
 :: אל חם מעה בטטה
 :: כבש עם תרפש
 :: בשר למיגה
 :: לטאז'ין דל גז'אר
 :: מוח
 :: צלי עם פטריות
 :: צלעות כבש בבצל
 :: רולדת בשר ממולאת בעוף
 :: מתכון לגידים מהמם
 :: טחול ממולא
 :: ארטישוק ממולא
 :: ארטישוק עם בשר
 :: קציצות בשר- קווארי
 :: כפיתת- על האש

 עוף
 :: טאזן דל גז'אר
 :: עוף ממולא
 :: ברנייה
 :: עוף בלימון
 :: עוף ותפוח אדמה ירושלמי
 :: עוף ושומר
 :: כבד עוף
 :: עוף בסיר פלא
 :: עוף וירקות בסיר פלא
 :: צלי לפת ועוף
 :: עוף עם חומוס
 :: קציצות חזה עוף
 :: עוף בבצל
 :: אלקרסה בלבסלא

 דגים
 :: שני סוגי דגים
 :: דג בתרמילי פול
 :: סול מז'ואוז'ין
 :: דג עם לפת
 :: קציצות מטוגנות
 :: דג עם פול
 :: " אל חוט מסרמל"
 :: דג טונה
 :: דג מטוגן ברוטב חריף
 :: סרדינים נשואים
 :: קציצות דגים
 :: דג מרוקאי

 מרקים
 :: מרק תפא"ד עם שמיר
 :: מרק מתוק
 :: מרק דיג'אג'ה
 :: מרק תפוח אדמה
 :: מרק חומוס
 :: מרק גריסים
 :: מרק עדשים
 :: לחשו
 :: מרק אפונה יבשה
 :: מרק די פסח
 :: מרק משי- אל חריירה
 :: מרק להצטננות

 חמוצים
 :: ז'יתון מתרקין
 :: חמוצים ביתיים
 :: לימון כבוש

 הפרנה של אתר קוסקוס
 :: סכינה-חמין
 :: לחם בית
 :: חלות שבת
 :: לחמניות- לפטי פה
 :: לחם מתובל
 :: לחם אניס מרוקאי
 :: "נגולה"- לחם פורים
 :: הלחם של אורה
 :: לחם בסיר פלא
 :: חלת שבת
 :: קרסה
 :: לחם הביבו

 דפים מבוקשים
 :: דג מרוקאי
 :: סלטים במטבח המרוקני
 :: מרק לקוסקוס
 :: עוגת סולת
 :: מופלטה

 ארכיון
 :: 
דגים מבושלים
 

zaaaa