matcon
תמונות | כל המתכונים | 5 מבקרים


 מאפים
 :: גרוייז
 :: טרפאש
 :: מעמול
 :: כאעכ
 :: גרן ר'זאל
 :: עוגיות בוטנים
 :: קורנה צבעוני -קונוסים
 :: מקרוד
 :: מסאפן-קנדילה
 :: פדוואלוס
 :: קלסונס
 :: עוגת תפוזים בסיר פלא
 :: עוגיות מיוחדות
 :: חרינגו
 :: סיגרים מתוקים
 :: משמנה
 :: עוגת אלף הדפים
 :: מופלטה
 :: סופגניות-אלספנז
 :: מציות מתוקות- אלרייף
 :: עוגיות ביתיות
 :: שבקייה
 :: מאפה מקרדת
 :: עוגיות מלוחות
 :: עוגת סולת
 :: עוגיות- רחה- מכונה
 :: עוגיות קוקוס
 :: אל גריבה – משקדים
 :: יו - יו - עוגיות מסורתיות
 :: עוגיות אגוזים

 מתוקים
 :: עוגיות קוקוס
 :: אלמעז'ון דטרונז'
 :: ריבת תות
 :: תפוח בסוכר
 :: חבוש בדבש
 :: ריבת פומלות
 :: ריבת חצילים
 :: ריבת גזר
 :: מרוזיה
 :: ריבות למיניהן
 :: ג'אבן- נוגט
 :: מרנג עם אגוזים
 :: ריבת תפוזים-למעזו'ן דלים
 :: מרציפן
 :: שקדים מסוכרים
 :: חרוסת

 מנות ראשונות
 :: סולדה
 :: זמייטה
 :: ת'מראה דל'- ח'מס
 :: עדשים- תשעה באב
 :: פסטלה
 :: פסטיליה דלידאם
 :: אפונה עם ביצים
 :: שקשוקה חריף
 :: סיגרים ופאסטלים
 :: אל מחאמאר
 :: מעאודה
 :: זיתים ברוטב עגבניות
 :: טאנזיה

 סלטים
 :: עגבניות בפלפל
 :: חצילים
 :: סאלאדה די באטטה
 :: סלט גזר
 :: זיתים שחורים בתפוזים
 :: סלט עלי סלק - מנגולד
 :: חצילים מטוגנים בתחמיץ
 :: חציל אדום
 ::  עגבניות ולימון כבוש
 :: סלט שומר וסלט ברבה
 :: מטבוחה
 :: זעלוק -חצילים
 :: סחוק מרוקני ועריסה
 :: סלטא משוויא

 חלבי
 :: ברקוקש
 :: אורז חלבי

 המטבח המרוקני
 :: לקראת ראש השנה
 :: ראש השנה
 :: סלטים במטבח המרוקני
 :: הקוסקוס במטבח המרוקני
 :: הדגים במטבח המרוקני
 :: טאז'ין
 :: מרקים במטבח המרוקני
 :: טקס התה
 :: תבליני המטבח המרוקני
 :: Hacked By Elakos

 קוסקוס
 :: אמפוואר
 :: ברקקוש
 :: הכנת גרגירי הקוסקוס
 :: מרק לקוסקוס

 עוד ברשת

 
   
    
 

 חיפוש מתכון
  

  יו - יו - עוגיות מסורתיות
 
מתכון משופר

...מתכון משופר של עוגיות יו-יו

אביבה

חומרים דרושים
1 ק"ג קמח
2 ביצים
חצי כוס סוכר
חצי כןס שמן
2 כפות שמרים או 50 ג"ר
1 סוכר וניל
מים פושרים לפי הצורך

אופן ההכנה

מערבבים את כל החומרים

ומתפיחים לשעה.

  לאחר ההתפחה מגלגלים
את הסופגניות כמו נחש וסוגרים

 את העיגול ומתפיחים לעוד חצי

 שעה לאחר ההתפחה השנייה

 מטגנים בשמן עמוק.

מספיגים על נייר סופג

ובוזקים קוקוס או אבקת סוכר.

בתיאבון

[04.08.2004 16:03 - couscous]

 להדפסה שלח לחבר הגיבו

תגובות
 בלבלול בשם המתכונים
ע''י [08.08.2013 22:44 - ניקול]
שלום לקוסקוס אתר עם שורשים. ראשית אהבתי ושמחתי מאוד לבקר ולראות את האתר המרשים. ישר כוח לעוסקים בעבודה הנאמנה להמשך המורשת בעיקר הצפון אפריקה. הפעם זה מורשת יהדות מרוקו ונתקלתי גם במורשת יהדות אלג'יריה ולוב וכן תוניסיה. במקור אני תוניסאית . מצאתי לא מעט בלבול בשם המתכון והמתכון עצמו מה עוד שיש מתכונים שבפירוש הם תוניסאים ואין לי בעיה עם זה שמעלים אותם באתר זה אלא למען ההגינות לפחות לרשום מהיכן המקור ויבו/שם לכולם. מחמאר מזה בכלל לא מעקודה, אלו סירות חצילים שהמילוי שלהן עשוי בעיקר מהבפנים של החצי ובשר קצוץ או טחון +תיבול. בעוד שמעקודה/מעקוד(בנוסח התוניסאי) הוא בלילה בעיקר של ביצים, חזה עוף מבושל ומפרור, +ביצים קשות +תיבול . זה המעקוד המסורתי, בארץ שינו וגיוונו וזה בסדר כי הוספת הירקות כמו תפא"ד אפונה וגזר לא מזיקים כלל אלא מוסיפים טעם ותוספת ויטמינים. כמו כן לגבי המקרוד - עוגיות בהחלט תוניסאיות הכנתם בעיקר בפורים ובשמחות. לגבי החבוש(סברז'ל)בתוניסאית, הכנתו לכיפור, הן כריבה והן עטוף במרקם עדיף /חריף של מסמרי הציפורן טחונים, עטופים בבד ומרטיבים אותם מידי פעם והופכים עד לקבלת הצבע הרצוי. עוד מרשם היו יו גם הוא תוניסאי שורשי, כמו שאמרתי רצוי ומותר להוסיף את המתכונים הנ"ל אך להוסיף מקור. תודה רבה רבה לאתר המקסים למרות כל מה שכתבתי וזה היה חשוב מאוד אני אוהבת אותו ומתרגשת בכל קריאה.,
 BfZnEeJQAIkF
ע''י [15.09.2012 03:11 - qkIbPqlwnKXhH]
Lot of smarts in that potsing!
 תוספת שקדים למתכון
ע''י [22.09.2011 14:21 - חנה ויצמן]
בתוכנית מסטר שף הוסיפו שקדים כמילוי. אפשר לדעת איך עושים את זה?
 יויו
ע''י [24.08.2007 11:45 - דורית]
אמא שלי היתה תוניסאית ואפתה יויו אשמח אם תוסיפו מתכונים תוניסאים תודה
 זה לא
ע''י [26.04.2006 18:06 - קוראל ]
זה לא שלהמרוקאים זה של התוניסאים אים כבר אז תכניסו לאתר עוד מתכונים מהעדה התוניסאית או הצפון אפריקאית ואז לקרוא לאתר בשם אתר צפון אפריקה
 מחמאה
ע''י [22.11.2005 19:55 - חגית סאסי]
מעדן פשוט מעדן
 
 בשר
 :: בשר עגל בערמונים
 :: לשון
 :: צלי כתף
 :: כְלִיע
 :: תבשיל כבש מתוק
 :: כפיתת חלואת
 :: קציצות מטוגנות
 :: אל חם מעה בטטה
 :: כבש עם תרפש
 :: בשר למיגה
 :: לטאז'ין דל גז'אר
 :: מוח
 :: צלי עם פטריות
 :: צלעות כבש בבצל
 :: רולדת בשר ממולאת בעוף
 :: מתכון לגידים מהמם
 :: טחול ממולא
 :: ארטישוק ממולא
 :: ארטישוק עם בשר
 :: קציצות בשר- קווארי
 :: כפיתת- על האש

 עוף
 :: טאזן דל גז'אר
 :: עוף ממולא
 :: ברנייה
 :: עוף בלימון
 :: עוף ותפוח אדמה ירושלמי
 :: עוף ושומר
 :: כבד עוף
 :: עוף בסיר פלא
 :: עוף וירקות בסיר פלא
 :: צלי לפת ועוף
 :: עוף עם חומוס
 :: קציצות חזה עוף
 :: עוף בבצל
 :: אלקרסה בלבסלא

 דגים
 :: שני סוגי דגים
 :: דג בתרמילי פול
 :: סול מז'ואוז'ין
 :: דג עם לפת
 :: קציצות מטוגנות
 :: דג עם פול
 :: " אל חוט מסרמל"
 :: דג טונה
 :: דג מטוגן ברוטב חריף
 :: סרדינים נשואים
 :: קציצות דגים
 :: דג מרוקאי

 מרקים
 :: מרק תפא"ד עם שמיר
 :: מרק מתוק
 :: מרק דיג'אג'ה
 :: מרק תפוח אדמה
 :: מרק חומוס
 :: מרק גריסים
 :: מרק עדשים
 :: לחשו
 :: מרק אפונה יבשה
 :: מרק די פסח
 :: מרק משי- אל חריירה
 :: מרק להצטננות

 חמוצים
 :: ז'יתון מתרקין
 :: חמוצים ביתיים
 :: לימון כבוש

 הפרנה של אתר קוסקוס
 :: סכינה-חמין
 :: לחם בית
 :: חלות שבת
 :: לחמניות- לפטי פה
 :: לחם מתובל
 :: לחם אניס מרוקאי
 :: "נגולה"- לחם פורים
 :: הלחם של אורה
 :: לחם בסיר פלא
 :: חלת שבת
 :: קרסה
 :: לחם הביבו

 דפים מבוקשים
 :: דג מרוקאי
 :: סלטים במטבח המרוקני
 :: מרק לקוסקוס
 :: עוגת סולת
 :: מופלטה

 ארכיון
 :: 
מתכון משופר
 

zaaaa